МОДЕЛЮВАННЯ СТРУКТУРИ БАГАТОЗНАЧНИХ ТЕРМІНОСПОЛУК СИСТЕМИ ФАХОВОЇ МОВИ МУЗЕЙНИКІВ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглянуто особливості українських терміноодиниць музейництва, утворених аналітичним способом. Проаналізовано значення та функціювання багатозначних терміносполук. У сучасній українській терміносистемі музейництва відповідно до кількості залучення компонентів виокремлено багатозначні терміносполуки двох структурних типів: двокомпонентні та трикомпонентні й визначено ступінь їхньої продуктивності, окреслено основні тенденції структурного моделювання на сучасному етапі. Зафіксовано складені конструкції з двома значеннями, які позначають назви інформаційних видань та довідкових музейних елементів, назви нормативних актів та документів, назви дій, процесів і явищ, пов’язаних з музейництвом, назви чинників, властивостей та особливостей музейництва. Терміносполуки з трьома значеннями слугують для позначення назв видів музейних фондів, типів музейних методів, функцій та принципів та ін.