НАЗВИ ЖИТЛОВИХ КОМПЛЕКСІВ МІСТА КИЄВА: ПОХОДЖЕННЯ, ПРИНЦИПИ НОМІНАЦІЇ, СТРУКТУРА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Українська ономастика постійно поповнюється новими одиницями. У сучасних реаліях першої чверті ХХІ століття популярним стало назвотворення житлових комплексів. У статті здійснено аналіз найменувань житлових комплексів столиці України. З’ясовано їх походження, розглянуто основні принципи й мотиви номінації, охарактеризовано структуру та словотвірні особливості таких назв. Назви житлових комплексів зараховуємо до денотативно-номінативного типу прагматонімів, підкласу архітектуронімів, класу домонімів.Домоніми міста Києва походять переважно з англійської мови, у своїй семантиці вони несуть концепти аристократизму, безпеки, затишку, стабільності, за структурою – переважно однокомпонентні та двокомпонентні пропріативи.