КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ ЯК ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ВИВЧЕННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ СТУДЕНТАМИ МОРСЬКИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті розкрито сутність поняття “критичне мислення” та описані особливості формування критичного мислення засобами англійської мови у студентів морських спеціальностей. Нами встановлена необхідність організації свідомого творчого процесу пізнання світу у рамках формування іншомовної компетентності. В статті описані властивості критичного мислення, окреслені завдання та вміння, які реалізуються в процесі його формування, зазначені особливості процесу організації формування критичного мислення у студентів. Ми розробили та описали практичні завдання, які сприяють розвитку умінь критичного мислення на заняттях з англійської мови, для викладачів англійської мови за професійним спрямуванням, які формують іншомовну компетентність майбутніх моряків.