МОДЕЛЮВАННЯ СВІТУ ДИТИНСТВА У РОМАНІ С. БЕННІ «МАРГАРИТА ДОЛЬЧЕВІТА» (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті досліджено проблему моделювання світу дитинства у романі С. Бенні «Маргарита Дольчевіта», коли відбувається перше зіткнення дитини/підлітка зі світом дорослих. Процес моделювання світу дитинства відбувається завдяки символізації простору дому через протиставлення з сучасним бездуховним світом-будинком сусідів; дівчинка Маргарита стає ядром формування домашнього вогнища, знову об’єднує всі покоління однієї родини. Визначені мікродомінанти світу дитинства у романі С. Бенні «Маргарита Дольчевіта»: екзистенційний вимір дому і сім’ї, стосунків батьки – діти, нерозривна єдність дитинство-дорослість-старість, категоричність добро – зло у світі дитинства, пошук самості персонажа через випробування дорослішанням.