ДОСЛІДЖЕННЯ МОВИ ТА МОВЛЕННЯ В СУДОВО-ПСИХОЛОГІЧНІЙ ЕКСПЕРТИЗІ (НА ПРИКЛАДІ СУДОВО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ КОМУНІКАТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОСОБИ, ЗАФІКСОВАНОЇ У ВІДЕОЗАПИСІ)

Автор(и)

  • Yuliia Khaliavka
  • Anna Tulvinska

Ключові слова:

судова експертиза, судово-психологічна експертиза, експерт-психолог, методика дослідження, підекспертна особа, кримінально-процесуальне судочинство

Анотація

У процесі досудового слідства покази осіб, які надають інформацію по справі, фіксують на відеозапис. Для того, щоб установити емоційний стан особи й особливості відтворення нею інформації, призначають судову експертизу. Її проводить експерт-психолог. У статті описано особливості роботи з методикою «Судово-психологічної експертизи комунікативної діяльності особи, що зафіксована у відеозаписі». Наведено визначення понять мови і мовлення. Визначено особливості мовної поведінки підекспертної особи, на які потрібно звертати увагу під час експертного дослідження. Розглянуто складні моменти, які можуть виникати під час експертного дослідження комунікативної діяльності особи. Розкрито значення експертного психологічного дослідження в кримінально-процесуальному судочинстві.

Завантаження

Опубліковано

2020-07-23