СТИЛІСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ МОВНОГО МАТЕРІАЛУ У ПРЕЗЕНТАЦІЇ АВТОРСЬКОЇ ІНТЕНЦІЇ (на прикладі повісті Джерома К. Джерома “Троє в човні, не рахуючи собаки”)

Автор(и)

  • E. Ananian

Ключові слова:

художній текст, авторська інтенція, ідейно-тематична сутність, образ, стилістичний прийом, іронія

Анотація

У статті розглянуто поняття “авторська інтенція”, вивчено проблему формування та передачі авторської ідеї в емотивній прозі. На матеріалі англомовного художнього тексту (повість Джерома К. Джерома “Троє в човні, не рахуючи собаки”) представлено шляхи презентації авторського замислу з урахуванням певних законів словесно-художньої структуризації тексту. Визначено роль та художню вмотивованість використання такого стилістичного прийому, як іронія, що дозволяє експліціювати авторської точку зору на сторінках “малої” прози Джерома К. Джерома.

Завантаження

Опубліковано

2018-06-27

Номер

Розділ

МОВНИЙ ТА МОВЛЕННЄВИЙ МАТЕРІАЛ У ЙОГО СТРУКТУРНІЙ ТА СТИЛІСТИЧНІЙ ІНТЕРПРЕТАЦІЇ

Як цитувати

СТИЛІСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ МОВНОГО МАТЕРІАЛУ У ПРЕЗЕНТАЦІЇ АВТОРСЬКОЇ ІНТЕНЦІЇ (на прикладі повісті Джерома К. Джерома “Троє в човні, не рахуючи собаки”). (2018). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 1(26), 10-13. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/1090