ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ НАЗВ СТРАВ З РОСЛИННИХ ПРОДУКТІВ (НА МАТЕРІАЛІ ГОВІРОК ПІДГАЄЧЧИНИ, ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ)

Автор(и)

  • Oksana Novitska
  • Liudmyla Sheremeta

Ключові слова:

говірка, семема, лексема, номен, назви їжі, страва

Анотація

У статті подається лексико-семантичний аналіз однієї лексичної мікрогрупи назв їжі, зокрема, назви страв з рослинних продуктів, уживаних в говірковому мовленні мешканців Підгаєччини. З’ясовано співвіднесеність обстеженої говірки з іншими українськими говорами, визначено основні принципи номінації в зазначеній тематичній групі лексики.

Завантаження

Опубліковано

2018-10-24

Як цитувати

ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ НАЗВ СТРАВ З РОСЛИННИХ ПРОДУКТІВ (НА МАТЕРІАЛІ ГОВІРОК ПІДГАЄЧЧИНИ, ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ). (2018). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 2(69), 62-66. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/1652