ВЖИВАННЯ ІДІОМАТИЧНИХ ВИРАЗІВ НА ПОЗНАЧЕННЯ ПОЧУТТЯ ЛЮБОВІ В СУЧАСНОМУ АНГЛІЙСЬКОМУ МОВЛЕННІ

Автор(и)

  • Olena Zagranovska

Ключові слова:

фразеологічні одиниці, ідіоматичні вирази, вираження почуття любові, комунікативний процес

Анотація

У статті досліджуються ідіоматичні вирази на позначення любові в сучасній англійській мові. Опираючись на праці видатних вчених-лінгвістів, проводиться історичний огляд походження ідіом, розглядаються теорії їх утворення та класифікації як у вітчизняному, так і зарубіжному мовознавстві. У статті аналізуються природа, структурно-семантичні та граматичні особливості ідіом. Важливий акцент робиться на розумінні лексичного значення одиниці, що здебільшого не випливає з її окремих компонентів і цим самим надає своєрідного характеру ідіомам.
На прикладах сучасної англійської мови показано важливість стилістичної функції ідіоматичних виразів. Адже вміле застосування даних висловлювань забарвлюють процес спілкування, надають йому романтичності, дають можливість англійцям красномовно висловлювати почуття любові один до одного і цим самим здійснювати успішне спілкування.

Завантаження

Опубліковано

2019-05-17

Номер

Розділ

ЛІНГВОДИДАКТИКА ТА СОЦІОЛІНГВІСТИКА

Як цитувати

ВЖИВАННЯ ІДІОМАТИЧНИХ ВИРАЗІВ НА ПОЗНАЧЕННЯ ПОЧУТТЯ ЛЮБОВІ В СУЧАСНОМУ АНГЛІЙСЬКОМУ МОВЛЕННІ. (2019). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 5(73), 3-6. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/2219