ГРАМАТИЧНЕ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ СПРЯМУВАЛЬНОГО ВІДМІНКА В ТУРЕЦЬКІЙ МОВІ

Автор(и)

  • Iryna Yuzvyak

Ключові слова:

відмінок, граматичне значення, спрямувальний відмінок, турецька мова

Анотація

Останніми роками у Україні зріс інтерес до вивчення іноземних мов, зокрема турецької. Турецька мова стає дедалі популярнішою, адже українсько-турецькі відносини розвиваються та зміцнюються, збільшується співробітництво у сфері економіки, енергетики, науки та техніки. Все це потребує підготовки кваліфікованих спеціалістів, перекладачів, викладачів турецької мови.
У статті розглянуто утворення, граматичне значення та особливості викладання спрямувального відмінка в турецькій мові у виші. Подано дефініції відмінка іменника українських та зарубіжних мовознавців, особливості та правила утворення, розглянуто як і основні, так і додаткові граматичні значення спрямувального відмінка, а також список основних дієслів, прислівників та прийменників з прикладами та їх вживання з цим відмінком у турецькій мові. Зокрема, у статті наведено систему вправ для кращого засвоєння спрямувального відмінка.

Завантаження

Опубліковано

2019-05-20

Номер

Розділ

ФОНЕТИЧНА, ЛЕКСИЧНА ТА ГРАМАТИЧНА СИСТЕМИ МОВИ ТА МЕТОДИ ЇХ ДОСЛІДЖЕНЬ

Як цитувати

ГРАМАТИЧНЕ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ СПРЯМУВАЛЬНОГО ВІДМІНКА В ТУРЕЦЬКІЙ МОВІ. (2019). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 5(73), 202-205. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/2276