СПЕЦИФІКА РЕАЛІЗАЦІЇ ДРАМАТИЧНОГО КОНФЛІКТУ В П’ЄСІ АРТУРА МІЛЛЕРА «ВИД З МОСТУ»

Автор(и)

  • Nataliya Telegina
  • Nadiya Grynovetska

Ключові слова:

конфлікт, реалізація, драматичний, соціальний, психологічний

Анотація

У розглянутій п’єсі було виділено три основних конфлікти: два зовнішніх і один внутрішній. Побутовий конфлікт, який виникає на початку п’єси, загострюється і розгортається у зв’язку з психологічним конфліктом (внутрішнім конфліктом протагоніста). Побутовий конфлікт слугує підґрунтям для масштабного соціального конфлікту, в результаті якого протагоніст гине, зневажений і покинутий.
Гострота сприйняття конфліктної ситуації досягається свідомим наданням неоднозначності психологічним мотиваціям, використанням персонажа-коментатора та алюзій. Дія мінімізована. Конфлікти розкриваються в основному через діалоги і монологи. Така специфіка реалізації драматичного конфлікту дозволяє А.Міллеру наповнити побутову ситуацію з життя «маленької людини» глибоким соціальним змістом.

Завантаження

Опубліковано

2019-06-07

Як цитувати

СПЕЦИФІКА РЕАЛІЗАЦІЇ ДРАМАТИЧНОГО КОНФЛІКТУ В П’ЄСІ АРТУРА МІЛЛЕРА «ВИД З МОСТУ». (2019). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 2(70), 212-216. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/2415