РІЗНОРІВНЕВІ ВЕРБАЛЬНІ МАРКЕРИ СУГЕСТІЇ У ВСТУПНИХ ПРОМОВАХ АДВОКАТІВ ОБВИНУВАЧЕННЯ (НА МАТЕРІАЛІ СУЧАСНИХ АМЕРИКАНСЬКИХ ЮРИДИЧНИХ ТРИЛЕРІВ)

Автор(и)

  • Iryna Harbar

Ключові слова:

вербальні маркери сугестії, вступна промова, адвокат обвинувачення, сучасний американський юридичний трилер

Анотація

У статті обґрунтовується думка, що особливістю вступних промов адвокатів обвинувачення є їхня сугестивність, тобто емоційний та психологічний вплив, обернений безпосередньо на колегію присяжних з метою зміни їх думок і суджень у необхідному для адвоката обвинувачення напрямку. У статті розроблено семантико-стилістичну класифікацію різнорівневих вербальних маркерів сугестії у вступних промовах адвокатів обвинувачення, які здійснюють потужний сугестивний вплив на рішення колегії присяжних. Класифікацію розроблено у межах сучасних американських юридичних трилерів, які є художнім відображенням справжнього американського судового засідання.

Завантаження

Опубліковано

2020-07-14

Як цитувати

РІЗНОРІВНЕВІ ВЕРБАЛЬНІ МАРКЕРИ СУГЕСТІЇ У ВСТУПНИХ ПРОМОВАХ АДВОКАТІВ ОБВИНУВАЧЕННЯ (НА МАТЕРІАЛІ СУЧАСНИХ АМЕРИКАНСЬКИХ ЮРИДИЧНИХ ТРИЛЕРІВ). (2020). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 10(78), 146-149. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/2929