ОСОБЛИВОСТІ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ І СИСТЕМИ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ СТУДЕНТІВ З ІНОЗЕМНИХ МОВ У ВИЩІЙ ШКОЛІ (НА ПРИКЛАДІ ПОЛЬЩІ)

Автор(и)

  • Alla Нubina
  • Alla Martyniuk

Ключові слова:

освітній процес, Польща, ECTS (European Credit Transfer System), оцінювання навчальних досягнень, вища школа, університет, сертифікація, іноземна мова

Анотація

У статті висвітлено специфіку освітнього процесу у польських закладах вищої освіти. З’ясовано особливості вступної кампанії, структуру семестрів, основні види та форми занять стаціонарного та заочного навчання.
Обґрунтовано поетапне здобуття освіти у вищій школі Польщі відповідно до європейських наукових традицій: бакалавр – магістр – доктор. З’ясовано обставини для відрахування студента з вищого навчального закладу. Охарактеризовано відмінності між польською та українською системою вищої освіти. Проаналізовано систему та види оцінювання навчальних досягнень студентів з іноземних мов. Визначено особливості сертифікації оцінювання рівня володіння іноземними мовами студентів в університетах Польщі.

Завантаження

Опубліковано

2020-07-14

Як цитувати

ОСОБЛИВОСТІ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ І СИСТЕМИ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ СТУДЕНТІВ З ІНОЗЕМНИХ МОВ У ВИЩІЙ ШКОЛІ (НА ПРИКЛАДІ ПОЛЬЩІ). (2020). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 10(78), 176-180. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/2937