ЛІНГВОСТИЛІСТИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ІНТЕРНЕТ-КОМЕНТАРІВ НІМЕЦЬКОМОВНИХ НАУКОВО-ПОПУЛЯРНИХ БЛОГІВ

Автор(и)

  • Oksana Bielykh
  • Oksana Zubach

Ключові слова:

лінгвостилістичні характеристики, інтернет-комунікація, інтернет-коментарі, науково-популярний блог, жанрова модель інтернет-коментарів

Анотація

Актуальність наукової розвідки обумовлена необхідністю лінгвостилістичної характеристики інтернет-коментарів у німецькомовних науково-популярних блогах як одного з найпопулярніших жанрів інтернет-комунікації. Мета дослідження полягає у встановленні жанрової моделі побудови й опису інтернет-коментарів в інтернет-комунікації.
Об’єктом нашого дослідження слугує німецькомовний науково-популярний блог. Він має, як правило, особистісний та мультимедійний характер і може бути як автономним, так і розташованим на певній блог-платформі, що значно спрощує авторам блогу, по-перше, його створення й редагування, і, по-друге, приверне читача.
Проведений нами аналіз виявив метатекстову природу інтернет-коментарів, яка проявляється залежно від вихідного тексту у вигляді запису в блозі. Коментарі є вторинним мовленнєвим жанром, периферійним по відношенню до центрального жанру – запису в блозі. Аналіз лінгвостилістичних характеристик інтернет-коментарів дозволив встановити: його синтаксичні особливості (найчастіше використання складнопідрядних причини, додаткових, означальних, складносурядних, питальних та окличних речень); його лексичні риси (насиченість науковими термінами, латинізмами, англіцизмами, скороченнями та абревіатурами).

Завантаження

Опубліковано

2022-01-14

Як цитувати

ЛІНГВОСТИЛІСТИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ІНТЕРНЕТ-КОМЕНТАРІВ НІМЕЦЬКОМОВНИХ НАУКОВО-ПОПУЛЯРНИХ БЛОГІВ. (2022). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 12(80), 15-19. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/3342