СПОСОБИ РОЗВИТКУ ГНУЧКИХ НАВИЧОК МАЙБУТНІХ МОРЯКІВ НА ЗАНЯТТЯХ З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ

Автор(и)

  • Maria Didenko
  • Oksana Sybirko

Ключові слова:

гнучкі навички, морська освіта, моряки, гнучкість, критичне мислення

Анотація

Стаття спрямована на вивчення ресурсів, які викладач іноземної мови може використовувати у щоденній роботі для досягнення стандартів вищої освіти та розвитку гнучких навичок як невід’ємної складової професійної освіти сучасних фахівців, і, як наслідок, формування фахівця глобального рівня, який легко адаптується до сучасних вимог суспільства та відповідає складним, мінливим умовам ринку, незалежно від країни працевлаштування.
Проведено теоретичний аналіз відповідної літератури та досліджено вимоги до сучасних спеціалістів щодо оволодіння гнучкими навичками. Це привело нас до симбіотичного включення лінгвістичного підходу до текстів, лексики, пов’язаної зі сферою майбутніх фахівців, а також підходу формування навичок для досягнення цілей професійної освіти. Ми намагаємося мотивувати та розвивати навички співпраці, критичного мислення, прийняття рішень, визначення пріоритетів та самовдосконалення. Таким чином, ми бачимо, що іноземні мови є гарною платформою для розвитку не лише професійних навичок, а й досягнення навичок кращої соціальної взаємодії.
Вміння дискутувати англійською мовою, відстоювати свою точку зору, успішно вирішувати міжособистністні та міжкультурні питання – це потужна перевага при конкурентному відборі фахівців будь-якої сфери на ринку праці сьогодні. Активне слухання та критичне мислення разом із комунікативними навичками є обов’язковими навичками під час занять з англійської мови у вищому навчальному закладі.
Особливу увагу приділено важливості розвитку гнучких навичок під час навчання майбутніх моряків, адже для представників цієї професії критично необхідно вміти працювати у команді, приймати швидкі рішення у надзвичайних ситуаціях та вміти адаптуватись швидко.

Завантаження

Опубліковано

2022-08-09

Номер

Розділ

СУЧАСНІ ПІДХОДИ ТА ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ К

Як цитувати

СПОСОБИ РОЗВИТКУ ГНУЧКИХ НАВИЧОК МАЙБУТНІХ МОРЯКІВ НА ЗАНЯТТЯХ З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ. (2022). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 13(81), 193-197. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/3516