АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНИХ МЕТОДІВ ФОРМУВАННЯ УКРАЇНОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ

Автор(и)

  • Марина Шленьова

Ключові слова:

комунікативна компетентність, українська мова як іноземна, іноземні студенти, інноваційні технології ­навчання мови

Анотація

Стаття присвячена аналізу ефективних методів формування україномовної комунікативної компетентності у іноземних студентів. Ця проблема є важливою в сучасному освітньому середовищі у зв'язку зі зростаючою кількістю іноземних студентів, які навчаються в Україні. Підкреслено необхідність розробки та застосування ефективних підходів, що допомагають ефективно вивчати українську мову та культуру.
У статті проводиться аналіз різних підходів та інноваційних технологій, які використовуються для формування україномовної комунікативної компетентності у іноземних студентів. Зокрема, розглянуто ефективність застосування комунікативного підходу, інтерактивних технологій. інтеркультурної комунікації. Мультимедійних технологій.
В результаті дослідження було встановлено, що найбільш ефективними методами є ті, що поєднують в собі практичну роботу з мовою та використання сучасних технологій. Також, важливою умовою успішного формування україномовної комунікативної компетентності є індивідуальний підхід до кожного іноземного студента та розуміння його особистих потреб та цілей.

Завантаження

Опубліковано

2023-07-24

Номер

Розділ

СУЧАСНІ ПІДХОДИ ТА ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ К

Як цитувати

АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНИХ МЕТОДІВ ФОРМУВАННЯ УКРАЇНОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ. (2023). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 17(85), 211-213. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/3844