ДИНАМІКА РЕГІОНАЛЬНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ У СПОЖИВАННІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ НАСЕЛЕННЯМ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • Olena Piskunova
  • Olha Osypova

Ключові слова:

споживання продуктів харчування, динаміка міжрегіональних відмінностей, кластерний аналіз, дисперсійний аналіз, продовольча безпека

Анотація

Аналіз динаміки регіональних особливостей у споживанні населенням харчових продуктів є важливою складовою оцінювання та управління продовольчою безпекою на національному та регіональному рівнях. У результаті проведеної кластеризації регіонів України за методом k-середніх на основі статистичних даних за 2000-2013 рр. щодо споживання базових продуктів харчування отримані досить стійкі у часі групи регіонів, що мають тісний зв’язок із географією та соціально-економічним розвитком областей. Досліджено особливості споживання харчових продуктів і рівень продовольчої безпеки у виокремлених кластерах.

Завантаження

Опубліковано

2018-03-03

Номер

Розділ

Математичне моделювання та інформаційні технології в економіці