МЕДІАГРАМОТНІСТЬ І КУЛЬТУРА ЗДОРОВ’Я ЯК НЕОБХІДНІСТЬ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ (НА ПРИКЛАДІ СТУДІЙ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ І ЖУРНАЛІСТИКИ)

Автор(и)

  • Oksana Zarivna
  • Oleksandra Markiv

Ключові слова:

медіаграмотність, медіаосвіта, здоров’я, інформація, студентство, англійська мова, журналіст

Анотація

У статті порушено проблему впливу інформації на здоров’я молоді. Охарактеризовано і розкрито зміст понять «медіаграмотність» і «культура здоров’я» та обґрунтовано їхній взаємозв’язок. Визначено важливість медіаосвіти як засобу формування культури роботи з інформацією, а також психологічної стійкості, яка, своєю чергою, виражає здоров’я людей. Показано, як в університетському середовищі при навчанні іноземної мови та журналістики сформувати ці компетентності – культури роботи з інформацією, медіаетики та гурманного ставлення до інформації як ключових на шляху до професійного зростання. Перелічено навички, якими володіє медіаграмотна і здорова у соціально-психологічному плані людина.

Завантаження

Опубліковано

2019-08-01

Номер

Розділ

СУЧАСНІ ПІДХОДИ ТА ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ К

Як цитувати

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ І КУЛЬТУРА ЗДОРОВ’Я ЯК НЕОБХІДНІСТЬ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ (НА ПРИКЛАДІ СТУДІЙ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ І ЖУРНАЛІСТИКИ). (2019). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 6(74), 168-171. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/2481