РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ КОНЦЕПТУ «МОРЕ» В АНГЛІЙСЬКІЙ ФРАЗЕОЛОГІЇ У КОНТЕКСТІ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОГО СВІТОГЛЯДУ

Автор(и)

  • Olha Shevchenko

Ключові слова:

фразеологізми, морський компонент, морські терміни, детермінологізація, класифікація фразеологізмів, професійна сфера

Анотація

Стаття присвячена аналізу лексичних одиниць, які утворюють лінгво-культурологічне поле «Море» в сучасній англійській мові. Дослідження проводиться в межах теорії лінгвокультурології, вивчається взаємозв’язок мови і культури. Автор статі приділяє увагу екстралінгвістичним чинникам у формуванні фразеологізмів, які розглядаються як транслятор національної мовної картини світу. В статті аналізуються лексико-стилістичні особливості англійських фразеологізмів, до складу яких входить морський компонент. Дослідження допомагає прослідити національно-культурні риси, відображені у фразеологічних одиницях такого типу.
У статті розглядається перспективний розвиток сучасної англійської фразеології, відзначаються деякі віхи у вивченні англійської фразеології вітчизняними лінгвістами і робиться спроба простежити напрями, відповідно до яких може розвиватися фразеологічна теорія в майбутньому. Зокрема, висвітлюються такі сучасні та перспективні напрями у фразеології англійської мови, як когнітивна лінгвістика, порівняльні дослідження. Всі ці можливі галузі дослідження фразеології є актуальними для сучасної лінгвістики і покликані висвітлити проблеми мови та людського мислення.

Завантаження

Опубліковано

2022-10-29

Як цитувати

РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ КОНЦЕПТУ «МОРЕ» В АНГЛІЙСЬКІЙ ФРАЗЕОЛОГІЇ У КОНТЕКСТІ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОГО СВІТОГЛЯДУ. (2022). Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: Серія «Філологія», 14(82), 21-25. https://journals.oa.edu.ua/Philology/article/view/3568